Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ακόμα μια διακομιδή νεογνού με την Παιδιατρική στο κόκκινο



                                                                                                 Κέρκυρα 11/3/2015


Μία ακόμη διακομιδή νεογνού έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ για την παιδιατρική κλινική. Το νεογνό αναγκάστηκε να συνοδεύσει παιδίατρος που ήρθε από το σπίτι της. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παιδίατρος εφημέρευε την προηγούμενη ημέρα αλλά ΚΑΙ έπρεπε την επόμενη ξανά να εφημερεύσει…(Αν στα αυτιά του υπευθύνου για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου αυτό ακούγεται ασφαλές, θα μας επιτρέψετε να εκφράσουμε σφοδρή διαφωνία..)
    
Γιατροί όλων των ειδικοτήτων, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, αναγκάζονται να είναι διαθέσιμοι εκτός του ωραρίου τους, με συνεχόμενα αλλά και  προληπτικά “εντέλλεσθε” της διοίκησης, στερούμενοι το δικαίωμα στην ανάπαυση και την προσωπική ζωή. Δημιουργείται έτσι η απαράδεκτη και επισφαλής για την υγεία τους κατάσταση μιας άτυπης καθημερινής εφημέρευσης που οδηγεί στην επαγγελματική εξουθένωση, αλλά και στο κίνδυνο των ασθενών από τα πιθανά ιατρικά λάθη που φέρει αυτή.
     
Ο αγώνας της ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας που ήδη απέδωσε καρπούς καθώς η διοίκηση αναγκάστηκε προ ημερών να προωθήσει επιτέλους τη προκήρυξη θέσεων επικουρικού παθολόγου στο τμήμα επειγόντων για 3 χρόνια, αλλά και θέσεις νευρολόγου και νεφρολόγου, θα συνεχιστεί αμείωτος. Είναι θέμα δημόσιας υγείας, είναι θέμα που μας αφορά όλους

Η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει λοιπόν, όχι απλά να ζητήσει αλλά να απαιτήσει την άμεση κάλυψη των κενών τόσο στην παιδιατρική όσο και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου που λειτουργούν στο κόκκινο. Αυτό  προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας  η υγεία των ανθρώπων που εξυπηρετούνται από τις δομές υγείας στο νησί μας, αλλά και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
           

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.