Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές Κέρκυρα 12/3/2015


               Το ΔΣ της Ε.Γ.ΕΣΥΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους άδικα διωκόμενους φοιτητές- συνδικαλιστές του Ιονίου Πανεπιστημίου.
               Τα περιστατικά για τα οποία διώκονται οι φοιτητές αφορούσαν τις καταλήψεις των σχολών τα τελευταία χρόνια , στα πλαίσια του πανελλαδικού κύματος καταλήψεων ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
               Το άδικο κατηγορητήριο προέκυψε από τις καταγγελίες δύο καθηγητών του Ι.Π. με την αγαστή συνεργασία φιλοκυβερνητικής -τότε- παράταξης και φυσικά της πρυτανείας του ιδρύματος, ανοικτής υποστηρίκτριας των κυβερνήσεων του μνημονίου, που δεν έχει διστάσει να στείλει φοιτητές της στο αυτόφωρο,όταν αυτοί ''απαίτησαν'' ένα.... ραντεβού μαζί της!
                Η τυχόν καταδικαστική απόφαση των υποθέσεων θα σημαίνει την κατάφωρη ποινικοποίηση όλων των κοινωνικών αγώνων. Δεν είναι ζήτημα μόνο του φοιτητικού κινήματος , αλλά κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος που παλεύει για δημόσια παιδεία και υγεία, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες που όσο ποτέ πλήττονται στις μέρες μας.
  • Απαιτούμε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων
  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 16/03/15 έξω από δικαστικό μέγαρο της Κέρκυρας την ώρα της δίκης.

Για το ΔΣ της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

ο Πρόεδρος                                                                                         ο Αντιπρόεδρος
     Μαρκάτης Λευτέρης                                                                                Κακαβίτσας Φοίβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.