Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση στο διοικητή για το νεο οργανογραμμα


Κέρκυρα 22/11/2014

Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου

Τη προηγούμενη εβδομάδα η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο οργανόγραμμα βάση του οποίου το διοικητικό συμβούλιο προτείνει τη συρρίκνωση του νοσοκομείου κατά 10 γιατρούς.
Σε μια απροκάλυπτη επίδειξη αλαζονίας το επόμενο βράδυ ο διοικητής του νοσοκομείου βγήκε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο διαψεύδοντας κατ’ αρχή την ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥ Κερκύρας και λέγοντας στη συνέχεια στον πρόεδρο της, ότι το νέο οργανόγραμμα αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων οργάνων του νοσοκομείου.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από το νέο σχέδιο οργανογράμματος που εστάλη στο υπουργείο από το Δ.Σ. του νοσοκομείου. Επισυνάπτουμε επίσης το οργανόγραμμα του 2006 τις διαφορές των θέσεων που προκύπτουν.

Μετά από τις δηλώσεις του διοικητή επικοινωνήσαμε επίσης με την πλειοψηφία των μελών του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου και διαπιστώσαμε ότι σε καμία συνεδρίαση που ήταν παρόντες, δεν έλαβε χώρα, συζήτηση με το θέμα του νέου οργανογράμματος. Με απλά λόγια το προτεινόμενο από το ΔΣ νέο οργανόγραμμα που συρρικνώνει το νοσοκομείου, δε συζητήθηκε ποτέ στην ολομέλεια του επιστημονικού συμβουλίου (στο αρμόδιο δηλαδή όργανο του νοσοκομείου).

 
 
 
 
Βάση λοιπόν του προτεινόμενου οργανογράμματος, από το διορισμένο από την κυβέρνηση ΔΣ, σε βασικά τμήματα βάση του νοσοκομείου μειώνεται το προσωπικό. Έτσι στην παιδιατρική (στην οποία επί του παρόντος για να λειτουργήσει αποσπώνται γιατροί από το κέντρα υγείας), στο ακτινολογικό (στο οποίο ο διοικητής εξαναγκάζει επί του παρόντος του γιατρούς σε 13/15 εφημερίες το μήνα και θέλει να λειτουργήσει το μαγνητικό τομογράφο..), στην χειρουργική (που παραπαίει λόγω υποστελέχωσης και στην οποία βάση του αριθμού γιατρών του οργανογράμματος μπορούν να ζητούνται επικουρικοί γιατροί) και σε αρκετές ακόμα κλινικές προτείνεται μείωση του αριθμού των γιατρών. Στο ψυχιατρείο ακόμα περισσότερο, ο αριθμός των γιατρών μειώνεται κατά 33%!!!

Επανερχόμαστε λοιπόν σαν ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και επιστρέφουμε τις κατηγορίες και τη λοιδορία του διοικητή πίσω. Καλούμε τον κάθε Κερκυραίο να δράσει για την προάσπιση του ΕΣΥ στην Κέρκυρα.
Ζητούμε ταυτόχρονα την παραίτηση του διοικητή και του υπάρχοντος ΔΣ που απροκάλυπτα ζητάει συρρίκνωση των θέσεων γιατρών νοσοκομείου.

Το Δ.Σ. Της ένωσης γιατρών ΕΣΥ ν.Κέρκυρας
Ισχύον οργανόγραμμα ΓΝ Κέρκυρας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.