Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου: Μείωση ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο προτείνει το ΔΣ του ΓΝ Κέρκυρας

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ
email : egesyk2014@gmail.com
τηλ.επικ. 6949023458 / 6947839146

Δελτίο τύπου                                                                         Κέρκυρα 08/11/2014

Μπορούνε και χειρότερα εάν τους αφήσουμε...

Το διορισμένο από το υπουργείο υγείας διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, έκρινε ότι ο προβλεπόμενος αριθμός των ιατρών που πρέπει να έχουν νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου όπως η παιδιατρική, η χειρουργική, οφείλει να μειωθεί. Αυτό προκύπτει βάση του νέου οργανογράμματος που προτάθηκε πρόσφατα στο υπουργείο υγείας.

Οι μάσκες της υποκρισίας πέφτουν πλήρως, αφού ενώ οι διοικούντες διατείνονται πως θέλουν τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, προτείνουν τη μείωση θέσεων ακτινολόγων!!!

Όσον αφορά το ψυχιατρείο, επιβεβαιώνονται όσοι έλεγαν ότι με τη συγχώνευση, αυτό θα αποδυναμωθεί πλήρως. Έτσι με το νέο σχέδιο των υπευθύνων του νοσοκομείου, από τους 17 ιατρούς του οργανογράμματος του 2006, προβλέπονται πλέον μόνο 11.

Στο σύνολο η μείωση ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου που προτείνεται είναι 10 άτομα. Και χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος που να δικαιολογεί την προτεινόμενη αυτή μείωση.

Μπορεί για κάποιον να φαίνονται όλα αυτά θεωρητικά με βάση την υπάρχουσας υποστελέχωσης, όμως δεν είναι έτσι. 
Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, θα κατ' αρχή είναι να ανεβεί αυτόματα στα χαρτιά, το ποσοστό κάλυψης του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό,. Αυτό εξυπηρετεί τους στόχους μιας “επιτυχημένης διοίκησης” που θέλει προφανώς να παρουσιάσει το υπάρχον ΔΣ του νοσοκομείου.
Όμως ακριβώς εξαιτίας της υπάρχουσας υποστελέχωσης νοσοκομείο μπορεί και ζητάει επικουρικούς ιατρούς καλύπτοντας οριακά κάποιες τρύπες. Με την τακτική αυτή θα αυξηθεί το ποσοστό κάλυψης νευραλγικών κλινικών και δε θα μπορεί να το κάνει ούτε αυτό.

Επιτυχία για τους ίδιους και τους κυβερνώντες στα νούμερα που θα παρουσιάσουν, πλήρης συρρίκνωση των δομών υγείας για τους Κερκυραίους...

Πόσο ακόμα θα τους αφήσεις να καταστρέφουν τη δημόσια υγεία;;;
Να παραιτηθούν άμεσα.


Το Δ.Σ. της ένωσης ιατρών ΕΣΥ του Γ.Ν. Κέρκυρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.