Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9/7/2014



Με αμείωτη ένταση και πρωτοφανή επιθετικότητα συνεχίζεται η πολιτική ενάντια σε κάθε εργασιακή κατάκτηση των πολλών τελευταίων δεκαετιών. Πλιάτσικο συντελείται στο δημόσιο πλούτο της χώρας από εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και όσοι διαμαρτύρονται υφίστανται τη μεθοδευμένη συκοφάντηση από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ή ακόμη την εφαρμογή των πλέον αντιδημοκρατικών θεσμικών μέτρων με πρόσφατο παράδειγμα την επιστράτευση των απεργών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Παρά τα απίστευτα κοινωνικά ερείπια, την παραγωγική αποδιοργάνωση της χώρας, την χωρίς προηγούμενο – για ειρηνική περίοδο - μείωση του παραγόμενου πλούτου της χώρας, η άρχουσα τάξη με την αποφασιστική βοήθεια  υπερεθνικών κέντρων, όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ και με εκτελεστικό όργανο τις πιο ανάλγητες κυβερνήσεις όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με στόχο το κεφάλαιο να ξεπεράσει όσο πιο ανώδυνα την κρίση, σε βάρος των εργαζομένων.
Μία πλευρά αυτού του πολέμου είναι οι διαθεσιμότητες στο δημόσιο, οι απολύσεις στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, οι μισθοί πείνας, οι μειώσεις των συντάξεων. Μία άλλη πλευρά είναι η εκχώρηση όλων των τομέων των κοινωνικών παροχών του κράτους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες  κλπ  παραδίνονται στο κεφάλαιο. Ένα νέο κράτος δημιουργείται χωρίς τα «βαρίδια» των κοινωνικών παροχών. Είναι το «κράτος στρατηγείο»  με ελάχιστους υπαλλήλους και κυρίαρχο,  αν όχι αποκλειστικό, τον κατασταλτικό του ρόλο. Ήδη από το 2010 έως σήμερα πάνω από 290.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί ή συνταξιοδοτηθεί και νέες απολύσεις προετοιμάζονται με «εργαλείο» την αξιολόγηση. Πίσω από αυτή τη βαρβαρότητα βρίσκεται η  αγωνιώδης προσπάθεια του καπιταλισμού να υπερβεί την κρίση του μέσω της συμπίεσης του μισθού των εργαζομένων, άμεσου ή κοινωνικού, καθώς και το άνοιγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία δραστηριοτήτων που έως τώρα άνηκαν στις κοινωνικές παροχές του κράτους. Ο νεοφιλελευθερισμός  είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός και έχει για στόχο του να αποκαταστήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου,  που είναι όρος για την ύπαρξη του. Γι΄αυτό μόνον η γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα που θα αμφισβητεί τη λογική του κέρδους και θα βάζει στις άμεσες προτεραιότητες και διεκδικήσεις τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων μπορεί να εμπνεύσει και να επανασυσπειρώσει τους εργαζόμενους γύρω από τα συνδικάτα.
Απέναντι στην κατάδηλη πλέον προσπάθεια της άρχουσας τάξης να συκοφαντήσει και να διαλύσει κάθε μορφής  συνδικαλιστικής δράσης, χρειάζεται ένα αναγεννημένο συνδικαλιστικό κίνημα με σαφή ταξικό προσανατολισμό, μακριά από κάθε είδους κυβερνητικές ή εργοδοτικές εξαρτήσεις που θα διεκδικεί μαχητικά και αποφασιστικά λύσεις τώρα.
Απαιτούμε:
Επαναπρόσληψη όλων των διαθέσιμων-απολυμένων.
Να καταργηθεί όλο το νομικό τερατούργημα της αξιολόγησης.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
                            

                         Στις διαθεσιμότητες- απολύσεις
                          ΟΧΙ                 Στην διάλυση των κοινωνικών δομών

                                Στην αξιολόγηση-απόλυση


ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΔΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/7/2014
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ
ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ
Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας
Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Ιονίου Πανεπιστημίου
Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Κέρκυρας
Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.