Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου: Δημιουργία επιτροπής πρωτοβουλίας για την προστασία της περιουσίας του παλαιού ψυχιατρικού νοσοκομείου Κέρκυρας

Δελτίο τύπου

Δευτέρα 17/6/2014, συνεδρίασαν εκπρόσωποι της Π.Ε.ΝΟ.ΨΥ. (Ηλίας Μιχαλαρέας), της ΕΓΕΣΥΚ (Λευτέρης Μαρκάτης), του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων (Παναγιώτης Καλυβόπουλος), ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής Αντώνης Γεωργόπουλος, ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής Ζανής Χαβιάρας, η εκπρόσωπος του Ιατρικού Προσωπικού στο Δ.Σ. του Γ.Ν.Κ. Χρυσούλα Κάντα, του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Νίκος Πέρρος, Ευγενία Σκέμπρη), της Πρωτοβουλίας Αγώνα ISSOS (Αγιώτατος Θάνος), μετά από πλούσια ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμού κατέληξαν στην ιδρυτική διακήρυξη της Επιτροπής πρωτοβουλίας που έχει σαν σκοπό την προστασία της περιουσίας του παλαιού ψυχιατρικού νοσοκομείου Κέρκυρας.
Η επιτροπή πρωτοβουλίας, επισημαίνει ότι :
Οι νέες μεταβιβάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ είναι μέρος της πολιτικής της ΕΕ και της ελληνικής αστικής τάξης που επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να αξιοποιήσουν συσσωρευμένα κεφάλαια προς την κατεύθυνση μιας προς όφελος τους ανάπτυξης.
Ο χώρος του παλαιού ψυχιατρείου ως χώρος παιδείας, πολιτισμού, παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας έχει τεράστια σημασία για τον κερκυραϊκό λαό.
Ο χώρος αυτός ένα ιστορικό μνημείο μεγάλης πολιτιστικής αξίας. Η ιστορία δεν πωλείται και δεν αγοράζεται.
Η επιτροπή πρωτοβουλίας μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης αποφάσισε :
Τη δημιουργία επιτροπής ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης με σκοπό την προστασία των χώρων του παλαιού ψυχιατρείου
Την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης την Παρασκευή 20/6/2014 στις 6μ.μ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλαιού ψυχιατρείου στο καφενείο του Κοι.Σ.Π.Ε.
Η επιτροπή πρωτοβουλίας απευθύνεται και καλεί στην σύσκεψη πολιτικά κόμματα, θεσμικούς και μη φορείς του Νομού, πολιτικές νεολαίες, φοιτητικούς συλλόγους, το ευρύ μαζικό συνδικαλιστικό, πολιτιστικό, και νεολαιίστικο κίνημα, με σκοπό την ανάληψη δράσεων ώστε να αποτραπεί η εκποίηση του ιστορικού χώρου του ψυχιατρείου της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.