Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Τεράστια επιτυχία της σημερινή κινητοποίησης των ιατρών στα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της βόρειας Κέρκυρας

Με συμμετοχή μεγαλύτερη του 85% των γιατρών μελών της ένωσης γιατρών ΕΣΥ, έγινε η προγραμματισμένη κινητοποίηση στα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία της βόρειας Κέρκυρας.
Κατά τη διάρκεια της έγινε αναστολή χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ εξυπηρετήθηκαν όλα τα επείγοντα περιστατικά.

Μετά τη λήξη της, έγινε συγκέντρωση και ενημέρωση κατοίκων και φορέων της περιοχής ευθύνης του ΚΥ Αγίου Μάρκου, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥ.

Οι γιατροί της βόρειας Κέρκυρας, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης και με την συμπαράσταση των κατοίκων των περιοχών, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν άμεσα σε νέα κινητοποίηση, περιμένοντας την έκβαση της συνάντησης των τοπικών φορέων με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στη συνάντηση, σαν ένωση ιατρών ΕΣΥ, επισημαίνουμε πως αποκλειστικός υπεύθυνος για την ολική ρήξη που θα προκληθεί, είναι ο διοικητής του νοσοκομείου, που για τη δήθεν κάλυψη αναγκών στο τμήμα επειγόντων, αποδιοργανώνει πλήρως την παροχή υγείας στη βόρεια Κέρκυρα. Αφήνει στα δυο κέντρα υγείας μόνο 2 ή έναν γιατρό κατά τη πρωινή βάρδια με τις αποφάσεις του, προκαλώντας ασφυξία στη λειτουργία τους.

Ταυτόχρονα, δεν αυξάνει την ασφάλεια στο τμήμα επειγόντων, καθώς οι γιατροί που μετακινεί δεν έχουν καμιά εκπαίδευση στα επείγοντα νοσοκομειακά περιστατικά, για αυτό και απαγορεύεται δια νόμου να εργάζονται στο τμήμα αυτό του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.